Sunday, October 14, 2012

Japan 2

Γεια σας και πάλι! Ανεβάζω το τελευταίο ποστ με τις φωτογραφίες της Ιαπωνίας. Οι πρώτες είναι πάλι από το Τόκιο άλλα εκεί είναι που περάσαμε τις περισσότερες μέρες. Πήγαμε σε μια γειτονιά που λέγεται Asakusa. Μοιάζει με το Μοναστηρακι γιατί είναι γεμάτη απο τουριστικά μαγαζιά, μαζεμένα γύρω απο ενα ναό.



Πήραμε μια γρανίτα που τη φτιάχνανε με τον παλιο τρόπο. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, έχει ενα κύβο πάγου και τον γυρίζει το μηχανήμα στο χέρι και σπάει σε γρανίτα. Και μετά βάζουμε σιρόπι με γεύση.




Μετά απά μια εβδόμα στο Τοκίο πήγαμε στο Κιότο για τρεις μέρες. Δυστυχώς χάσαμε δυο απογεύματα λόγω βροχής, και μιλάμε για απίστευτη βροχή και να φανταστείτε το λέει κάποια που μεγάλωσε στο Βέλγιο^^. Όσο αφορα την πολή, είχε μια πόλυ ωράια παλία γειτονιά. Επίσης με πολλα τουριστικά μαγαζιά.



Αυτές οι δυο κοπελιές δεν είναι αληθινές γκέισες. Πολλοί τουρίστες στο Κιότο πάνε σε καταστήματα που σε ντύνουν σαν γκείσα για την ημέρα και κάνουν βόλτες στη παλιά πόλη και αντίθετα με τις αληθινές γκέισες, χαίρονται πάρα πολύ οτάν τους βγάζουν φωτογραφίες.






Μέτα απο το Κιότο πήγαμε σε μια μικρή πόλη που λέγεται Νάρα. 'Εχουνε πάρκα με ελεύθερα ελάφια, που κυκλοφορούν και στην πόλη. Παρ' όλο που ήταν μικρή πόλη, είχε τους ποιους ωραίους νάους και μαγαζιά , πολλα χειροποίητα πράγματα.


Εδώ είναι η θέα άπο το δωμάτιο μας. Είναι ο κήπος τους ξενοδοχείου και δυστυχώς δεν μπορόυσαμε να μπόυμε μεσά.



Δεν φαίνεται στη φωτογραφία αλλα ο νάος που βλέπετε είναι τεράστιος. Και μέσα είχανε το μέγαλυτερο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα της Ιαπωνίας.


Για να καταλάβετε το ύψος του, τα μικρά αγαλματα του Βούδα γύρω του είναι στο μέγεθος των συνηθισμένων αγαλμάτων που βρίσκονται σε κανονικούς ναούς.

 


Μάλλον αυτός ο ναός είχε σχέση με τον έρωτα γιατί οι ταμπλέτες ήταν σε σχήμα καρδούλας. Επίσης ήταν το πιο γεμάτος με ταμπλέτες ναός. Μάλλον όλος ο κόσμος χρειάζεται λιγή βοήθεια στη ρομαντική ζωή τους^^


Δεν μπορούσαμε να πάμε στο Fuji άλλα τουλάχιστο το είδαμε άπο μακριά στο τρένο.


Και μετά γυρίσαμα στο Τόκιο για ακόμα λιγές μέρες




Στο Odaiba που είναι ενα τεχνητό νησί στο λιμάνι του Τοκίο με μόνο εμπορικά κέντρα και λούνα παρκ. Είναι λιγό τρομακτικό σαν ιδέα, έχουν και μινιατούρα του  Αγάλματος της Ελευθερίας. Πήγαμε εκεί για να δούμε ενα καινούριο εμπορικό κέντρο που άνοιξε φέτος και έχει ένα Gundam σε φυσικό μέγεθος.


Kαι κουνιέται!!!Δείτε το βίντεο που τράβηξα. Το ανέβασε ο αδερφός μου.

1 comment:

Anonymous said...

ti fotografiki exeis akrivos? piga k ego peripou sta idia meri sto tokyo sta teli septemvriou k oi fotografies sou ine poli kaliteres